3 mënyra për të shpëtuar nga lëshimi i lëkurës

FYTYRA
Typography

Është i madh numri i grave të cilat i shqetëson probemi i lëshimit të lëkurës, si ajo e trupit ashtu dhe ajo e fytyrës.

Por çfarë qëndron në lidhje me lëshimin e lëkurës…

  1. Ushtrimi në ambientet e jashtme dhe ekspozimi i vazhdueshëm ndaj rrezeve të diellit janë komponentë të shkatërrimit të kolagjenit i cili është një element i rëndësishëm për ruajtjen e freskisë së lëkurës. Dielli ka aftësinë për të degraduar kolagjenin. Zgjidhja për këtë problem është përdorimi i vazhdueshëm i kremrave mbrojtës kundër diellit.
  2. Ushtrimet e shpeshta të fytyrës ndihmojë për të mbajtur lëkurën në nivele optimale.
  3. Përdorni produkte të cilat kanë bazë Retinoli ose në përbërjen e tyre retinoid të cilat ndikojnë në rritjen e prodhimit të kolagjenit si dhe serume të vitaminës C e cila rrit elasticitetin e lëkurës. Një studim i kryer ka treguar se përdorimi i përditshëm i Pycnogenolit ka rritur ndjeshëm elasticitetin dhe hidratimin e lëkurës si dhe prodhimin e acidit Hyaluronic me 40%.