TË REJAT E FUNDIT

Grid List

Sëmundjet kardiovaskulare janë cilësuar si shkaku kryesor i vdekshmërisë dhe përbëjnë numrin më të lartë të sëmundjeve. Ndër faktorët më të rëndësishëm të këtij rreziku janë cilësuar hipertensioni, kolesteroli dhe pirja e duhanit. Mes këtyre faktorëve, hipertensioni zë vendin kryesor pasi është përgjegjës për 62% të rasteve të goditjeve cerebrovaskulare dhe 49% të sëmundjeve koronare të zemrës.

Leggi tutto: Kripa në ushqimin e fëmijëve

Testi intolerancës ushqimore. Çfarë është dhe cilat janë mundësitë e tij? Qarkullojnë shumë teste që premtojnë shumë, por çfarë konkretisht?
Le të shohim se çfarë është e intoleranca ushqimore. Ajo është një dukuri kur organizmi ka intoleranca ndaj ushqimeve të ndryshme. Këto ushqime mund të jenë ushqimet e përditshme që në dukje janë të padëmshme.

Leggi tutto: Testi i intolerancës ushqimore- Për çfarë duhet të tregohemi të kujdesshëm?

Hepatitet virale janë sëmundje që vijnë nga viruse të cilët shkaktojnë dëmtime në mëlçi. Format më të rënda të sumundjes mund të çojnë në situata të rrezikshme të tilla si cirroza e mëlçisë (hepatite), abscesi i mëlçisë dhe kanceri hepatocelular. Hepatitet më të zakonshme përfshijnë infeksionet nga viruset A dhe C.

Leggi tutto: Hepatitet kronike