Sëmundjet kardiovaskulare janë cilësuar si shkaku kryesor i vdekshmërisë dhe përbëjnë numrin më të lartë të sëmundjeve. Ndër faktorët më të rëndësishëm të këtij rreziku janë cilësuar hipertensioni, kolesteroli dhe pirja e duhanit. Mes këtyre faktorëve, hipertensioni zë vendin kryesor pasi është përgjegjës për 62% të rasteve të goditjeve cerebrovaskulare dhe 49% të sëmundjeve koronare të zemrës.

Leggi tutto: Kripa në ushqimin e fëmijëve