TË REJAT E FUNDIT

Grid List

       Është fakt tashmë që materiali gjenetik që transmetoni dhe që keni trashëguar nga prindërit tuaj,  luan rol të rëndësishëm në shfaqjen e sëmundjeve. Obeziteti është një sëmundje multifaktoriale dhe nëse dikush do arrijë ta ketë ose jo, kjo varet edhe nga faktorët gjenetikë. Sipas studimeve, fëmijët nga prindër normalë kanë një shans 10% për tu bërë obezë, ndërkohë  kjo shifër rritet në 50% nëse njëri nga dy prindërit është obezë.

Leggi tutto: A e kanë fajin gjenet tuaja për kilet e tepërta?

 

Janë bërë shumë kërkime rreth vitaminës C dhe marrëdhënies së saj me aktivitetin fizik. Është vërtetuar se mungesa e vitaminës C ndikon në performancën e ushtrimit të aktivitetit fizik. Është e njohur gjithashtu se ushtrimi intensiv rrit konsumin e oksigjenit nga 10-15 herë dhe rrjedhën e elektroneve në sistemin e frymëmarrjes.

Leggi tutto: Vitaminat dhe aktiviteti fizik