Është fakt tashmë që materiali gjenetik që transmetoni dhe që keni trashëguar nga prindërit tuaj,  luan rol të rëndësishëm në shfaqjen e sëmundjeve. Obeziteti është një sëmundje multifaktoriale dhe nëse dikush do arrijë ta ketë ose jo, kjo varet edhe nga faktorët gjenetikë. Sipas studimeve, fëmijët nga prindër normalë kanë një shans 10% për tu bërë obezë, ndërkohë  kjo shifër rritet në 50% nëse njëri nga dy prindërit është obezë.

Leggi tutto: A e kanë fajin gjenet tuaja për kilet e tepërta?

 

Organizata të ndryshme të shëndetësisë pohojnë se çaji jeshil është një pije që përmban veti të shkëlyera. Si një antioksidant, ai mund të ofrojë mbrojtje kundër dëmtimit të qelizave, dëmtime të shkaktuara nga radikalet e lira dhe ekspozimit ndaj toksinave. Por ajo që e bën më tepër popullor çajin jeshil është lidhja e tij me humbjen e peshës.

Leggi tutto: Llojet e çajit jeshil që ndihmojnë për rënien nga pesha

 

Informacionet dhe rregullat që duhet të ndiqen gjatë përpjekjeve për të humbur kilet e tepërta shpesh herë keqkuptohen. Gjithmonë shfaqet një mënyrë e re, më e mirë nga e para që premton humbjen e kilogramëve të tepër në mënyrë të saktë, të shpejtë dhe të shëndetshme. Por a është kështu? A është për të gjithë e saktë kjo mënyrë?

Leggi tutto: Keqkuptimet në mënyrën e të ushqyerit gjatë përpjëkjeve për të humbur kilet e tepërta