Janë bërë shumë kërkime rreth vitaminës C dhe marrëdhënies së saj me aktivitetin fizik. Është vërtetuar se mungesa e vitaminës C ndikon në performancën e ushtrimit të aktivitetit fizik. Është e njohur gjithashtu se ushtrimi intensiv rrit konsumin e oksigjenit nga 10-15 herë dhe rrjedhën e elektroneve në sistemin e frymëmarrjes.

Leggi tutto: Vitaminat dhe aktiviteti fizik